Home Landelijke radio Wereldomroep brengt krant uit in vakantiemaanden

Wereldomroep brengt krant uit in vakantiemaanden

Radio Nederland Wereldomroep brengt dit jaar de (gratis) WereldKrant vier maanden lang uit. Het dagelijkse ochtendblad voor vakantiegangers in Europa rolt al op zaterdag 28 april van de virtuele persen. Dit is twee maanden eerder dan vorig jaar, toen het dagblad voor de eerste maal verscheen.

“Je moet de WereldKrant zien als een extra service voor de vakantieganger. Vanwege het succes van vorig jaar, is besloten de verschijning van het ochtendblad te verlengen van twee naar vier maanden”, zo zegt hoofdredacteur Joop Daalmeijer van de Wereldomroep.

De zes-pagina’s tellende WereldKrant bevat het laatste nieuws uit Nederland, het buitenland en het laatste sportnieuws. Ook krijgt de lezer een uitgebreid weeroverzicht, dat dit jaar voor de eerste maal per Europese regio wordt aangeboden. Daarnaast vindt de vakantieganger er verkeersinformatie over het Europese wegennet en de alarmoproepen van de ANWB-Alarmcentrale. Ook een tv-gids met de radio- en tv-programma’s van de Wereldomroep en BVN-tv zijn in de WereldKrant opgenomen. De krant biedt verder ruimte voor ingezonden brieven, foto’s, tips en vakantieverhalen van lezers.

Deze digitale krant verschijnt elke dag (ook zondag) omstreeks 07:30 uur. Beheerders van vakantieoorden kunnen de krant iedere ochtend per e-mail ontvangen, printen en verspreiden onder hun gasten. De WereldKrant wordt aangeboden aan vakantieadressen in 32 Europese landen. Een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar toen het ochtendblad in zestien landen werd gedistribueerd.

Vorig artikelSlam!FM geeft Al Capone’s onderneming weg
Volgend artikelRadio 2 in de ban van de Jaren 70