Home Landelijke radio Radio 6 deze zomer vanaf vijf festivals

Radio 6 deze zomer vanaf vijf festivals

Radio 6 doet de komende zomer verslag van maar liefst vijf festivals. De radiozender stond de afgelopen jaren al op het North Sea Jazz Festival. Daar komen dit jaar Amsterdam Jazz Festival, Jazz in Duketown en de Jazzdag in Rotterdam bij. Ook zal de zender dit jaar op Lowlands staan.

De radiozender maakte de uitzendingen onder de noemer ‘Radio 6 Soul & Jazz Festivalzomer’. Volgende weekend zijn er direct twee festivals aan de beurt. Volgende week zaterdag presenteren Mijke van Wijk en Frank Jochemsen de uitzendingen vanaf het Amsterdam Jazz Festival in de Amsterdam ArenA tussen 18:00 en 1:00 uur. Zondagavond staan de twee dj’s in ‘s-Hertogenbosch voor het gratis festival Jazz in Juketown.

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 juni komen Co de Kloet en Frank Jochemsen vanaf de Jazzdag in Rotterdam. De uitzendingen begin beide avonden om 21:00 uur en duren tot 1:00 uur ’s nachts.

De grootste festivaluitzending van Radio 6 is tijdens North Sea Jazz. Op vrijdag 11 juni komt de zender van 16:00 tot 1:00 uur vanuit het festival in Ahoy. Op zaterdag en zondag komen alle programma’s vanaf 12:00 uur vanaf het festival. De uitzendingen zijn ook te volgen via het digitale themekanaal NPO Cultura.