Home Landelijke radio NPO 3FM Radio 2 en 3FM stoppen met sms-mogelijkheid

Radio 2 en 3FM stoppen met sms-mogelijkheid

smartphone

Het is sinds begin dit jaar niet meer mogelijk om als luisteraar een sms-je te sturen naar de radiostations van de publieke omroep. De sms-nummers van NPO Radio 2 en NPO 3FM zijn niet langer in gebruik en luisteraars worden voor het versturen van berichten naar de studio doorverwezen naar de apps van de radiostations.

“Met de introductie van de nieuwe NPO radio-apps is het makkelijker dan ooit om (gratis) berichten te sturen naar de studio. Dit kunnen tekstberichten zijn, maar ook gesproken berichten, foto’s en video’s”, zegt een woordvoerder van de NPO tegen RadioFreak.nl “We hebben gemerkt dat de interesse in sms-contact bij onze luisteraars af is genomen en bieden met de contactmogelijkheden van de nieuwe gratis NPO radio-apps een goed, toegankelijk alternatief dat in lijn is met door onze luisteraars veel gebruikte diensten als WhatsApp.”

Ook bij commerciële zenders wordt naar de app verwezen om bijvoorbeeld mee te doen aan acties. Onder meer Radio 538 en Qmusic zijn daar sinds vorig jaar druk mee. Bij Qmusic zien ze daar de gevolgen van. De radiozender heeft afgelopen vrijdag de grens van één miljoen app-downloads doorbroken. De app is onder meer dé manier om mee te spelen met ‘Het Geluid’.

Profielen

In het verleden waren radiostations terughoudend met het inzetten van een app-functionaliteit, omdat de sms-kosten die luisteraars moesten betalen een leuke inkomstenbron waren. Maar via een app kunnen commerciële radiostations een profiel opbouwen van hun luisteraars, wat voor adverteerders interessant is. Op die manier kunnen ze indirect geld verdienen aan de berichten die luisteraars sturen, terwijl luisteraars niet langer hoeven te betalen.