Home Landelijke radio Radio 192 herdenkt Veronica in Scheveningen

Radio 192 herdenkt Veronica in Scheveningen

Radio 192 gaat op vrijdag 30 april, precies 30 jaar na de grote demonstratie tot behoud van Veronica, terug naar Den Haag. Vanaf de Pier in Scheveningen wordt een 7 uur durend live programma gemaakt, waarin wordt teruggeblikt op één van de meest gedenkwaardige dagen in de geschiedenis van Radio Veronica.

Op 18 april 1973 werd ook het zendschip De Norderney weer vlotgetrokken, nadat het ruim twee weken op het strand van Scheveningen aangespoeld had geleden.

Tijdens de 192 live-uitzending praten gasten over hun ervaringen van toen en hoor je veel fragmenten uit die tijd. En er zijn optredens van tal van artiesten, zoals Peter Koelewijn, George Baker, Ben Cramer, Harry Slinger en uit de VS: Melanie. Verder is er een tentoonstelling over alle gebeurtenissen op 18 april 1973.

Maar Radio 192 kijkt die dag ook vooruit. Er wordt een actie gelanceerd om de felbegeerde FM frequentie binnen handbereik te brengen. Luisteraars zijn van harte welkom bij dit evenement. Vanaf 15.00 uur gaan de deuren open. Locatie is het Grand Café ‘Le Pirate’ op het einde van De Pier. De toegang is gratis.