Home AM Radio Quality Radio krijgt drie maanden uitstel van overheid

Quality Radio krijgt drie maanden uitstel van overheid

Quality Radio heeft nog maar één frequentie van de in juni vorig jaar verworven frequenties in de lucht. Het probleem is ligt volgens Ruud Poeze bij Nozema, het bedrag wat betaald moet worden zou te hoog liigen. Hierover wordt momenteel onderhandeld. Daarnaast heeft Quality Radio problemen bij het bevinden van lokaties voor de zendmasten. De overheid heeft hier begrip voor en heeft Quality Radio drie maanden uitstel gegeven, aldus Poeze.

Eerder meldde Poeze al dat hij wilde wachten met het de lucht in gaan van de nieuwe frequenties totdat hij een tweede frequentie had verhuurd om zo de kosten te dekken. Eén frequentie werd destijds al verhuurd aan Talpa Radio voor Radio 10 Gold. Poeze wilde met de opbrengst van de verhuurde zender twee nieuwe zender starten, hij had destijds plannen voor een Nederlandstalige zender en een zender met jammin’ oldies.

Quality Radio is ondermeer bekend van Radio Paradijs dat in 2000 uitzond op 1584 AM. Het afgelopen jaar liet Quality Radio van zich horen middels een kerstuitzending van Radio Paradijs op 828 kHz. Het is nu echter voor Quality Radio niet mogelijk de frequenties in de lucht te brengen. [hvanbeek.com]