Home Landelijke radio Radio 10 Gold, Kink FM en Erik de Zwart willen FM-frequenties Arrow

Radio 10 Gold, Kink FM en Erik de Zwart willen FM-frequenties Arrow

Radio 10 Gold van Talpa Radio, Kink FM en Erik de Zwart hebben zich gemeld bij het Agentschap Telecom om op de FM-frequenties van Arrow Classic Rock te komen. Dat heeft het Agentschap tegen het ANP gezegd. Gegadigden voor de frequenties van Arrow Jazz FM zijn er nog niet.

Het Agentschap is al bezig de voorbereidingen te treffen voor een herverdeling. Arrow moet een betalingsacthterstand weg werken voor middernacht, anders worden de vergunningen ingestrokken. Maar daarmee blijft de schuld van bijna negen miljoen euro wel overeind.

"Dit geld proberen we alsnog te vorderen. Daarvoor loopt al een gerechtelijke procedure, een zogenoemde invorderingsprocedure", aldus een woordvoerder van Agentschap Telecom. RadioFreak meldde in november vorig jaar al dat deze procedure gestart was.

Radio 10 Gold verloor in 2003 de frequentieverdeling. Sky Radio kocht een pakket voor een gouwe ouwe zender (nu Radio Veronica). Radio 10 Gold  zond daarna nog wel uit via de 1008 AM op de middengolf. Maar door bezuinigingen werd daar in augustus 2007 mee gestopt.

Kink FM deed op het laatste nippertje niet mee aan de verdeling in 2003 door internet problemen bij de Vereniging Veronica, waar de alternatieve zender deel van uitmaakt.

Erik de Zwart is tegenwoordig op Radio Veronica te horen, onder andere als station-voice. Zijn interesse in het FM-pakket is opmerkelijk.