Home Landelijke radio Radio 1 zendt alle 31 EK-duels live uit

Radio 1 zendt alle 31 EK-duels live uit


Radio 1 zendt alle duels van het Europees kampioenschap 2012 in Polen en Oekraïne rechtstreeks uit. Tijdens de Radio 1 Sportzomer, het gezamenlijke programma van alle omroepen op Radio 1 zijn de wedstrijden te beluisteren. De vroege wedstrijd, om 18:00 uur, is via flitsen te horen, tenzij het Nederlands
elftal speelt. De wedstrijden van Oranje zijn integraal te volgen. De vertrouwde ‘stemmen’ Jack van Gelder en Bas Ticheler verzorgen tijdens de Oranjewedstrijden het commentaar.

Verder worden de duels voor- en nabeschouwd met steeds wisselende analisten of gasten. De presentatie van dit blok is van maandag tot en met vrijdag in handen van het duo Robbert Meeder (NOS Sport) en Herman van der Zandt (NOS Nieuws). In het weekend wordt Meeder geflankeerd door Deborah Blekkenhorst (VARA). Het commentaar wordt op de radio gegeven door Andy Houtkamp, Ronald v.d. Geer, Bas Ticheler, Jack van Gelder, Philip Kooke en Jan Roelfs.

De Radio 1 Sportzomer gaat vrijdag 8 juni van start en duurt tot en met 12 augustus, de slotdag van de Olympische Spelen in Londen. De horizontale programmering begint om tien uur ’s morgens en loopt door tot elf uur ‘s avonds. De presentatie is in handen van vaste presentatieduo’s die de luisteraars bijpraten over de ins en outs rond het EK Voetbal, de Tour de France en de Olympische Spelen, in een mix met het nieuws en de achtergronden.

Vorig artikelRadio 538 wil EK-feesten op Museumplein
Volgend artikelIlse DeLange krijgt eenmalig programma op Sky Radio