Home Landelijke radio Radio 1 Journaal ’terug naar Irak’

Radio 1 Journaal ’terug naar Irak’

Onder de titel ‘Terug naar Irak’ maken verslaggever Jeroen de Jager en correspondent Mustapha Oukbih van het Radio 1 Journaal de balans op van de oorlog tegen Irak. Hoe staat het met de wederopbouw van Irak, acht maanden na de val van Bagdad? En welke problemen doen zich voor bij de wederopbouw van dit land na een jarenlange cultuur van onderdrukking en angst. De beide journalisten van het NOS Radio 1 Journaal trekken met deze vragen gedurende twee weken door Irak.

Ze proberen onder meer een antwoord te krijgen op de vraag of met behulp van de aanwezige internationale vredesmacht Irak uiteindelijk een democratische modelstaat voor het Midden-Oosten wordt, of dat duistere krachten het uiteindelijk toch winnen en er niets terecht komt van de wederopbouw.

De reportages van Jeroen de Jager en Mustapha Oukbih zijn van 1 tot en met 12 december van maandag tot en met vrijdag te horen tussen 07:30 en 08:00 uur in het NOS Radio 1 Journaal. Op de website van het Radio 1 Journaal is een dagboek te lezen van Jeroen de Jager en Mustapha Oukbih. En er zijn foto’s te zien van de reis van het tweetal door Irak.