Home Landelijke radio Radio 1 gooit programmering om voor de Sportzomer

Radio 1 gooit programmering om voor de Sportzomer


Radio 1 gooit vanaf morgen de programmering om. Vanaf 10:00 uur klinkt het nieuwe Sportzomer geluid op de publieke nieuws- en sportzender. De 'Dag van de Winnaars' morgen is het startsein voor 66 dagen speciale programmering  met een mix van sport, het nieuws en de achtergronden. Presentatie is in handen van vaste duo's; een nieuwsspecialist samen met een sportspecialist.

Topsporters Hans van Breukelen, Peter Blangé, Jan Janssen en Eltingh en Haarhuis zijn vrijdag te gast in de studio. Dj Mr Polska, Filemon Wesseling en Erben Wennemars maken sfeerimpressies tijdens de grote sportevenementen en elke dag doet een columnist zijn verhaal.

Willemijn Veenhoven en Tijs van den Brink bijten vrijdag om 10:00 uur het spits af. Jurgen van den Berg en Dione de Graaff nemen vervolgens het stokje over. Radio 1 verslaat de wedstrijden en etappes tijdens EK, Tour de France en Olympische Spelen. Daarnaast verzorgt een drietal speciale verslaggevers sfeerimpressies en achtergronden.

Op het EK is club dj Mister Polska aanwezig voor reportages, wielerfanaat Filemon Wesseling gaat voor de Radio 1 luisteraar op zoek naar bijzondere verhalen tijdens de Tour de France en Erben Wennemars doet tijdens de Olympische Spelen verslag van het wel en wee van de sporters en de sfeer in het Olympische dorp.

Luisteraars kunnen bellen met presentator Tom van 't Hek tijdens 'In Gesprek Met van ’t Hek'. Alles wat ze qua Sportzomer dwarszit kan besproken worden. Elke dag om 10:50 uur is een vaste columnist te horen. Johan Fretz, Ebru Umar, Peter Middendorp, Marijn de Vries, Cindy Pieterse, Joost Eerdmans en Ernest van der Kwast geven hun visie op de actualiteit.