Home Landelijke radio 100% NL Radio 1 en 100%NL zien nog ruimte voor groei

Radio 1 en 100%NL zien nog ruimte voor groei

Radio 1 steeg bij de luistercijfers van vanmorgen 0,3 procent in vergelijking met de vorige periode. Ten opzichte van vorig jaar staat het station 0,7 procent hoger. Dit heeft te maken met de sportzomer en de verkiezingen die geweest zijn.

Zendermanager Laurens Borst van Radio 1 blikt tevreden terug op de afgelopen periode en kijkt met vertrouwen vooruit: "Het is mooi om de grootste stijger te zijn op twee fronten. We hebben veel luisteraars getrokken tijdens de verkiezingen met de Stemming van Nederland. In juni heeft de live verslaggeving van het WK gezorgd voor veel luisteraars. We hopen de trend door te zetten, want Radio Tour de France is deze maand bijzonder spannend en dat trekt luisteraars. Dit alles belooft veel goeds voor de beluistering van de Sportzomer de komende maanden op Radio 1."

Voor de derde keer op rij wist 100%NL te zorgen voor meer marktaandeel. Het marktaandeel gaat van 4,2% in april/mei naar 4,4% in mei/juni 2010. "In vergelijking met een jaar geleden is de radiomarkt aardig in beweging. Steeds meer luisteraars maken de switch naar een ander radiostation en we zijn blij dat steeds meer luisteraars kiezen voor 100%NL. We zijn nog niet uitgegroeid”, aldus Algemeen Directeur Carlo de Boer.