Home Landelijke radio Queen op nummer 1 in de Veronica’s 70’s Top 370

Queen op nummer 1 in de Veronica’s 70’s Top 370

‘Bohemian Rhapsody’ van Queen staat op nummer 1 in de de ‘70’s Top 370’ van Radio Veronica. De luisteraars van het station hebben dit nummer verkozen tot de beste jaren ’70 song. De lijst wordt vanaf maandag 29 augustus uitgezonden en eindigt op woensdag 31 augustusr. Wanneer de lijst om 18L00 uur is afgelopen is het precies 31 jaar geleden dat de uitzendingen vanaf het zendschip van Veronica stopten.

In de lijst is Queen de meest succesvolle band met elf noteringen. Daarna komen de Rolling Stones (8x), Supertramp (8x), The Eagles (7x) en Abba, Bob Marley en Earth Wind & Fire (allen 6x). De meest succesvolle Nederlandse band is de Golden Earring, met vjif hits. Hun grootste hit is ‘Radar Love’, op 3. Daarna volgen ‘Venus’ van Shocking Blue (nummer 19) en ‘Little Green Bag’ van de George Baker Selection (nummer 31).

Opvallend is dat nogal wat platen die nu in de ‘70’s Top 370’ staan, helemaal niet zulke grote hits waren toen ze werden uitgebracht. ‘Dream On’ van Aerosmith flopte bijvoorbeeld toen deze werd uitgebracht en nu staat deze plaat op nummer 29. Ook ‘Easy’ van The Commodores, ‘Piano Man’ van Billy Joel en ‘What A Fool Believes’ van The Doobie Brothers zijn later favoriet geworden.