Home Landelijke radio Q-kerstkado actie levert 89.144 kado’s op

Q-kerstkado actie levert 89.144 kado’s op


Q-music heeft 89.144 kerstkado’s ingezameld voor de Voedselbank. "Dit aantal overtreft al onze verwachtingen, aangezien dezelfde actie vorig jaar 15.000 kerstkado’s opleverde", liet Menno Barreveld weten bij de onthulling van het aantal.

Op vrijdag 7 december werd gestart met het inzamelen van kerstkado's voor mensen in Nederland die het niet breed hebben. De afgelopen weken zijn duizenden Q-luisteraars afgereisd naar de speciale Q-studio in IJsselstein, om hun kado op symbolische wijze onder De Grootste Kerstboom Ter Wereld te leggen.

De Q-kerstkado actie werd vanavond officieel afgesloten met optredens van Di-rect en Ilse DeLange en de Q-santa run. Honderden kerstmannen en -vrouwen kwamen met een kerstkado naar IJsselstein om een 5,5 kilometer lange hardloopwedstrijd om 'De Grootste Kerstboom Ter Wereld' te voltooien. Tot morgenochtend zijn er nog tientallen vrijwilligers in de weer om de tienduizenden kerstkado’s in te pakken voordat ze morgen verspreid worden onder de verschillende Voedselbanken in het land.