Home Landelijke radio PVV wil meer Nederlandstalige muziek op Radio 2

PVV wil meer Nederlandstalige muziek op Radio 2


De PVV wil dat Radio 2 meer Nederlandstalige muziek gaat draaien. Tussen 07:00 en 19:00 uur zou de publieke zender verplicht 35 procent muziek van eigen bodem moeten laten horen. Dat zei PVV-kamerlid Martin Bosma vandaag bij het kamerbedat over de mediabegroting. Hij krijgt steun van coalitiegenoten VVD en CDA.

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil ook een speciaal jeugdlidmaatschap van de omroepen. De fracties van VVD, CDA, SP en D66 willen voorkomen dat jongeren hun lidmaatschap opzeggen of geen lid willen worden. In de plannen van de minister staat dat het lidmaatschap van 5,42 euro naar vijftien euro gaat. Volgens de partijen kan dat ervoor zorgen dat het te duur wordt voor jongeren.

Oppositiepartij PvdA noemt de bezuinigingen bij de Wereldomroep "onbehoorlijk en onfatsoenlijk". "Geef ze nog wat tijd. Je kunt het niet zomaar doen. Bij de Wereldomroep werken mensen, met huizen en kinderen", aldus het PvdA-Kamerlid Van Dam. De SP is ook tegen een te forse bezuiniging.

Van Bijsterveldt erkent dat de bezuinigingen voor de Wereldomroep "heel zuur zijn". "Maar wij moeten een slag maken. Er is ee andere tijd aangebroken."

Vorig artikelNieuw logo voor Radio 1
Volgend artikelPublieke radiozenders willen niet meewerken aan autoradio-systeem voor hulpdiensten