Home Landelijke radio PVV stelt kamervragen over Noordpool.fm

PVV stelt kamervragen over Noordpool.fm

De Partij voor de Vrijheid van Geert Wilders heeft minister Plasterk (media) kamervragen gesteld over Noordpool.fm. Van 23 tot en met 27 april heeft de NPS onder die naam uitgezonden via 3FM vanuit het Climate Change College basecamp in Longyearbyen Spitsbergen. Het hoogtepunt van de week was de eerste live radio-uitzending vanaf de geografische Noordpool op vrijdagavond 27 april door dj Michiel Veenstra.

De PVV vindt dat de publieke omroep teveel aandacht besteedt aan de klimaatverandering. “Deelt u de mening dat de theorie inzake klimaatsverandering uiterst omstreden is en dat deze (vooral vanuit wetenschappelijke kring) zeer veel tegenstanders kent?”, zo luidt een van de vragen. “Acht u het de taak van de met belastinggeld gefinancierde publieke omroep om eenzijdig een omstreden theorie te promoten zonder dat het kritische geluid evenveel zendtijd krijgt? Deelt u de associatie dat deze manier van werken van de publieke omroep doet denken aan de DDR? Deelt u mijn mening dat het tijd wordt voor een klimaatverandering bij de publieke omroep en dat vaker geluiden aan bod moeten komen die niet passen in de linkse kerk?”

De minister is niet in staat in te grijpen in de programmering van de publieke omroep. Onlangs maakte hij dat al duidelijk in een debat over het tv-programma ‘De Grote Donorshow’ van BNN.

Michiel Veenstra vindt dat hij terecht aandacht heeft besteeds aan het onderwerp. “Ik heb mij op basis van de mening van de overgrote meerderheid van de wetenschappers dat er iets aan de hand is zorgen genoeg gemaakt om er aandacht aan te willen besteden in mijn uitzendingen.”

“Ik ben zelf van huis uit niet links, rechts van het midden komt meer in de buurt”, stelt Veenstra. “Het is dus wat vreemd om mijn uitzendingen op een berg ‘linkse propaganda’ te gooien, vind u ook niet? Door eigen ervaringen, onderzoek en verdiepen in de materie heb ik mijn mening gevormd en heb daar over menen moeten te berichten in mijn programma. Ik vind het zelf wat kort door de bocht gaan om het aansnijden van een thema meteen propaganda te noemen.”

De 3FM-dj geeft de PVV ook nog een kleine veeg uit de pan. “We hebben allebei ons podium en daar doen we allebei dingen op die ons goed dunken. Ik draai muziek en heb het over de zorgen die ik me maak over het klimaat, u pleit voor lokhomo’s en scherp schieten op relschoppers. Over verslechtering van het klimaat gesproken, denk ik dan.”

Vorig artikelCaz! begint de zomer met speciale mix
Volgend artikelNieuwe vormgeving BNR Nieuwsradio in augustus