Home Landelijke radio Publieke Omroep wint hoger beroep over Colorful Radio van VCR

Publieke Omroep wint hoger beroep over Colorful Radio van VCR

Het hoger gerechtshof in Amsterdam heeft de eerdere uitspraak van de rechtbank in Amsterdam over Colorful radio ongedaan gemaakt. Deze oordeelde eerder dat de zender per direct moest stoppen met uitzenden. De Vereniging Commerciële Radio (VCR) had hierom gevraagd in een kort geding. Het Hof oordeelde echter in het voordeel van de Publieke Omroep, de eigenaar van Colorful.

De Publieke Omroep kocht het radiostation in december 2003 van IMCA Media met als doel de migranten-doelgroep beter te bereiken en er een Urban zender van te maken. De VCR vond dit niet terecht en spande in oktober vorig jaar het kort geding aan. Ook het Commissariaat voor de Media oordeelde in augustus van 2004 dat de zender niet in de toen voorgestelde vorm van start kon.

De uitspraak van het Hof wil niet zeggen dat Colorful nu alsnog van start kan. “Er lopen nog allerlei juridische zaken door elkaar heen”, zo zegt een woordvoerder. Publieke Omroep diende opnieuw een aanvraag voor Colorful in na de afwijzing, maar die werd weer ingetrokken na de uitspraak van de rechtbank. Die aanvraag zal nu weer opnieuw worden gedaan. “De uitspraak van het Hof gaat puur over de zaak die VCR had aangespannen.” De toekomst van Colorful Radio blijft voorlopig dus nog onzeker. “Maar het is wel een overwinning natuurlijk en daar zijn we blij mee”, aldus de woordvoerder.