Home Landelijke radio Provincie wil flink bezuinigen op Omroep Brabant

Provincie wil flink bezuinigen op Omroep Brabant


Het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant, het dagelijkse bestuur van de provincie, wil twee miljoen euro korten op de jaarlijkse subsidie aan Omroep Brabant. De directie en hoofdredactie van de regionale zender zijn daar bezorgd over. “We kennen de maatschappelijke realiteit en beseffen dat in een tijd waarin de overheid, inclusief de provincie Brabant zelf, zeer drastische bezuinigingen moet doorvoeren, van gesubsidieerde organisaties en dus ook van Omroep Brabant een bijdrage mag worden verwacht. Hierbij dienen echter wel redelijkheid en haalbaarheid in acht worden genomen.”

Omroep Brabant ontvangt dit jaar zestien miljoen euro van de provincie. “Indien de voorgenomen bezuiniging in zijn aangekondigde omvang van twee miljoen zou worden doorgevoerd, bedreigt dit de uitvoering van de kerntaken van de publieke regionale omroep. Als gevolg van de economische recessie stonden de eigen reclame-inkomsten van Omroep Brabant en daarmee de beschikbare middelen de afgelopen periode toch al onder zware druk”, meent de omroep.

Bestuur en directie/hoofdredactie van Omroep Brabant zullen hun grote zorg over de effecten van de aangekondigde bezuinigingslast bij Omroep Brabant komende donderdag in een gesprek aan gedeputeerde mevrouw B. van Haaften overbrengen.