Home Landelijke radio Promotie voor Gouden RadioRing en Televizier-Ring toegestaan

Promotie voor Gouden RadioRing en Televizier-Ring toegestaan

Alle omroepen en makers die zijn genomineerd voor een Gouden RadioRing of Televizier-Ring mogen voortaan officieel promotie maken voor hun kanshebbende programma’s en presentatoren. De organisatoren van de verkiezingen hebben het punt ‘promotie’ opgenomen in de reglementen van de verkiezingen.

Vorig jaar ontstond tijdens en na afloop van de verkiezingen van de Gouden Televizier-Ring en de Gouden RadioRing enig rumoer. Het feit dat de ene omroep of maker van een programma wel publiekelijk promotie maakte voor zichzelf en de andere omroep of maker dat niet deed of niet kon, zorgde voor enige commotie. De organisatie van de verkiezingen kon op dat moment niet ingrijpen omdat het wel of niet maken van promotie voor een programma niet was opgenomen in de reglementen van de verkiezingen.

"De doorslaggevende reden om tot dit besluit te komen is, dat live uitgezonden programma’s wel de mogelijkheid hebben om tijdens de verkiezingen promotie te maken voor hun programma, terwijl reeds opgenomen programma’s deze mogelijkheid niet hebben. Door dit nieuwe reglement heeft ieder programma de mogelijkheid om via de omroep, de productiemaatschappij, de zender en/of de maker promotie te maken voor een programma of presentator. Aan hen de keuze om wel of niet promotie te maken", zegt de AVRO.

Vorig jaar kon een het programma ‘MiddenInDeNachtRick’ geen promotie maken omdat het reeds gestopt was. Daarop kwam het programma nog een keer terug op weblog GeenStijl.

In 2009 vindt de eerste verkiezingsronde plaats gedurende de hele maand september. "Tot slot spreekt het voor zich dat methodieken die het stemverloop negatief beïnvloeden, zoals bijvoorbeeld sms-bommen of telefoonbomen, te allen tijde leiden tot uitsluiting van deelname aan de verkiezing. Zoals ieder jaar ziet de notaris hier streng op toe", aldus de AVRO.

De uitreiking van de Gouden Televizier-Ring en de AVRO Gouden RadioRing is op 23 oktober en wordt live door de AVRO uitgezonden op Nederland 1 en Schiffers.fm op Radio 2.