Home Landelijke radio Programmaraad wil geen Radio Gelderland in Veenendaal

Programmaraad wil geen Radio Gelderland in Veenendaal

De programmaraad Zuid-Oost Utrecht wil dat kabelexploitant Casema de Radio Gelderland van de Veenendaalse kabel haalt. Om dit doel te bereiken heeft de programmaraad donderdag het Commissariaat voor de Media ingeschakeld. Dat schrijven de regionale kranten vandaag. De programmaraad heeft al eerder tevergeefs bij Casema aangedrongen op het verwijderen van de Gelderse omroep.

Anderhalve week geleden maakte Casema bekend dat het bedrijf het advies van de programmaraad naast zich neerlegde. Casema wilde daarmee tegemoetkomen aan wensen vanuit de Veenendaalse bevolking, waaruit volgens de kabelexploitant duidelijk blijkt dat in en om Veenendaal behoefte bestaat aan de uitzendingen van Radio Gelderland.

Casema-woordvoerder Dirk Spaans reageerde gisteren teleurgesteld op het besluit van de programmaraad om de zaak bij het commissariaat aan te vechten. “Ik wil niet pessimistisch doen, maar ik denk dat we een probleem hebben. We hebben in ons enthousiasme zonder meer het advies van de programmaraad naast ons neergelegd. Dat kan echter alleen als je technische redenen kunt aanvoeren. De programmaraad zou ons bijvoorbeeld kunnen voorstellen om een bepaalde zender uit Zuid-Afrika door te geven, maar als wij daar de schotel niet voor hebben dan houdt het gewoon op.”

“Als ons besluit door het Commissariaat voor de Media wordt teruggedraaid, zal ik dat echt betreuren. Laten we eerlijk zijn: waar praten we nu helemaal over. Een extra provinciale zender, in een gebied waar de oriëntatie van de lokale bevolking daar behoefte aan heeft. Persoonlijk zeg ik dan: niet moeilijk doen en gewoon Radio Gelderland doorgeven in Veenendaal.”

Het Commissariaat voor de Media buigt zich halverwege deze maand over de kwestie.