Home Landelijke radio Professionele nieuwslezers begeleiden beginnende nieuwslezers op Kermis FM

Professionele nieuwslezers begeleiden beginnende nieuwslezers op Kermis FM


Een team van professionele nieuwslezers versterkt dit jaar voor het eerste de redactie van Kermis FM. Renee Postma, Bas van Halderen, Willemijn Delwel, Marc Bercht, Peter van Oudheusden, Marcel Barendse en Gerben Solleveld van ANP nemen ieder een beginnend nieuwslezer onder hun hoede. Ook NOS-nieuwslezers Sophie Verhoeven en Mustafa Marghadi komen naar Tilburg om samen met een beginnende lezer het nieuws te brengen op Kermis FM.

"Dit is waar Kermis FM voor bedoeld is", zegt Bart Jan Cune, die zijn collega-nieuwslezers binnenhaalde. "Voor de professionals een leuk uitstapje en voor de beginnelingen een uitgelezen kans om zich in het vak te bekwamen." De nieuwslezers doen geheel belangenloos mee, net als alle andere medewerkers van de evenementenzender van de Tilburgse kermis.

Kermis FM werkt al jaren met onervaren radio-enthousiastelingen die samenwerken met ervaren radiomakers van onder andere BNN, NOS, Omroep Brabant en Brabants Dagblad. Het radiostation is dit jaar te horen van 20 tot en met 29 juli op 105.9 FM in en rond Tilburg.

Vorig artikelIsabelle Brinkman invalpresentatrice op Radio West
Volgend artikelLeden KRO en NCRV stemmen in met fusieplan