Producer Koert Walraven baalt ervan dat hij en dj Rick van Velthuysen geen afscheid hebben kunnen nemen van hun luisteraars op NPO Radio 2. Ze maakten samen het programma ‘RickvanV doet 2’. “Helaas zitten er bij de NPO hoog in de boom een paar zwaar overbetaalde hotemetoten, die geen snars snappen van radio maken en geen enkel respect tonen naar jullie als luisteraar”, schrijft hij op Facebook. “Dat vind ik persoonlijk schandalig, juist omdat het hier een publieke omroep betreft.”

De twee maakten gisternacht al hun laatste uitzending, zonder dat ze dat zelf wisten. De overstap van Rick van Velthuysen naar Radio Veronica zorgde ervoor dat het programma op Radio 2 meteen moest stoppen. “De manier waarop het nu is gelopen verdient absoluut geen schoonheidsprijs”, zegt de producer. “Ook ik kwam er pas ver na afloop van de show achter dat we zojuist de laatste ‘RickvanV doet 2′ hadden gemaakt. En dat we jullie dus niet de credits hadden kunnen geven die jullie keihard verdienen”, zo zegt hij tegen z’n luisteraars.

Volgens Walraven doelt hij met de hotemetoten niet op de zendermanager van Radio 2, Peter de Vries. “De laag die jullie de dikke middelvinger geeft, zit ver daarboven.” Hij stelt dat de redactie, muziekredactie en het zendermanagement hen altijd “volledige toewijding en ondersteuning” hebben gegeven.

Kritische luisteraars

Ook kritische nachtluisteraars krijgen een veeg uit de pan van de producer. “Voor die paar die er geen zak aan vonden: prima, veel plezier met Spotify of YouTube, beste eenzame verzuurde eenling die te lang is blijven plakken als gevolg van een verdorde latente saaie hokjesgeest met wegkijkmentaliteit. Voor die enkeling zou ik willen meegeven: ‘Ga eens leven, durf eens je verstand op 0 te zetten.'”

Rick maakte sinds november 2018 een nachtprogramma op Radio 2. Eerst tussen 2:00 en 4:00 uur en sinds begin 2022 vanaf middernacht tot 3:00 uur. De dj stapt over naar Radio Veronica om daar de ochtendshow te maken. Voor hem in de plek komt voorlopig non-stop muziek.

Foto: NPO Radio 2 | Linda Stulic