Home Landelijke radio Piraten voeren actie tegen ‘Etherflits’

Piraten voeren actie tegen ‘Etherflits’

Radiopiraten uit Twente en de Achterhoek zijn woedend over de schoonmaakactie Etherflits van het Agentschap Telecom. Dat schrijft de Gelderlander vandaag. De piraten gaan in de tegenaanval. Ze bereiden een demonstratie voor en verspreiden posters: ‘Tegen Flits. Stop Den Haag. Wij zijn het zat.’

Het AT is 12 maart begonnen met de actie ‘Etherflits’, waarmee het de piraten de oorlog verklaart. Diverse Twentse en Achterhoekse zenders zijn daar al de dupe van geworden. De actie komt er op neer dat de dienst, die valt onder het ministerie van Economische Zaken, een jaar lang de ether afluistert om zoveel mogelijk piraten op te sporen en uit de lucht te halen. Gepakte piraten krijgen boetes opgelegd vanaf €1100, gekoppeld aan een dwangsom van €2250 per week voor elke keer dat ze daarna weer de lucht in gaan.

De sfeer tussen de piraten en het Agentschap Telecom (AT), de vroegere Radio Controledienst, is grimmig. Enkele piraten hebben een internetsite opgericht, waarin de aanval op het AT wordt geopend (www.tegenflits.tk). Daar beschuldigen zij de dienst er zelfs van de site te willen saboteren met hackersaanvallen, wat overigens door het AT naar het rijk der fabelen wordt verwezen.

Wie er in Twente en de Achterhoek precies achter de actie en de oprichting van deze protestsite zitten is vooralsnog onduidelijk; het gaat om een domeinnaam uit Tokelau, een paar tropische eilandjes in Polynesië.Daarmee is het niet meteen te achterhalen door wie ’tegenflits’ is geregistreerd.

De piraten in Twente en de Achterhoek willen op korte termijn demonstreren in Den Haag, maar hebben in verband met de media-aandacht voor Irak voorlopig voorrang gegeven aan een actie waarbij posters vanaf de actiesite geprint kunnen worden.