Home Landelijke radio Pim Fortuyn herdacht op het Mediapark

Pim Fortuyn herdacht op het Mediapark

Aanhangers van Pim Fortuyn hebben de politicus zojuist op het Mediapark in Hilversum herdacht. Fortuyn werd op 6 mei 2002 voor de deur van Radio 3FM in het Audiocentrum vermoord. Inmiddels is de radiozender daar niet meer gevestigd. Zo’n 50 mensen waren aanwezig voor de herdenking voor het Audiocentrum, waar Volkert van de Graaf Fortuyn neerschoot.

Later vandaag zullen ze ook begraafplaats Westerveld in Driehuis aandoen, waar het stoffelijk overschot van Fortuyn korte tijd begraven lag. De aanhangers leggen daar bloemen neer en houden toespraken. Fortuyn ligt nu begraven in het Italiaanse Provesano.
Fortuyn werd vermoord toen hij even daarvoor te gast was geweest in het radioprogramma van dj Ruud de Wild. Hij was door De Wild geïnterviewd over de aankomende Tweede Kamerverkiezingen later dat jaar.

In Rotterdam begint om 16.30 uur een stille tocht vanaf het GW Burgerplein naar het standbeeld van Fortuyn in de Korte Hoogstraat. Daar wordt om 18:06 uur, het tijdstip waarop de politicus vermoord werd, een minuut stilte in acht genomen. De herdenkingstocht eindigt in een plaatselijke tapasbar.