Home Landelijke radio Philips reduceert FM radio tot één enkele chip

Philips reduceert FM radio tot één enkele chip

De vraag naar elektronische apparaten waarin een radio is in ingebouwd, is groot en groeit nog steeds. Daarbij valt te denken aan apparaten als mobiele telefoons of MP3-spelers. Philips denkt nu dat het door de ontwikkeling van een nieuw type chip de implementatie van FM-radio in dit soort apparaten sterk kan vereenvoudigen.
De belangrijkste eigenschap van de vinding van Philips is dat de essentie van een FM-radio teruggebracht is tot niet veel meer dan een chip. Het bedrijf heeft het aantal externe componenten in het hart van een FM-radio sterk teruggedrongen en grotendeels vervangen door silicium. Een benodigd printplaatje om de radio te laten spelen, kan met de nieuwe chip veel eenvoudiger van opzet zijn en is makkelijker te produceren.
Daarbij komt dat de nieuwe FM-radiochip van Philips zodanig ontworpen is dat hij geen last ondervindt van de verschillende type FM-netten die over de wereld gebruikt worden. De FM-band in Europa is net iets anders opgebouwd dan het systeem dat in de Verenigde Staten wordt gebruikt. Nog dit kwartaal wil Philips beginnen met de grootschalige productie van de chips.