Home Landelijke radio Paul van Gessel van BNR naar RTV N-H en AT5

Paul van Gessel van BNR naar RTV N-H en AT5


Paul van Gessel verruilt BNR Nieuwsradio voor RTV Noord-Holland en AT5. Vanaf 1 februari gaat hij daar aan de slag als algemeen directeur. 

 

Van Gessel was sinds april 2007 hoofdredacteur bij BNR. Daarvoor werkte hij bij L1 als programmaleider radio. Ook heeft Van Gessel de NOS, NCRV, AVRO, VARA, Veronica Nieuwsradio, Omroep Gelderland en het ANP op zijn cv staan.

 

"Ik verlaat BNR met pijn in mijn hart, maar ik heb de zender door de puberteit mogen loodsen en nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging", aldus Van Gessel.

 

Hij volgt bij RTV Noord-Holland en AT5 Robert Zaal op, die vanaf vandaag directeur bij de Wereldomroep is. Sinds juli zitten beide omroepen samen onder een dak, na de overname van AT5 door RTV Noord-Holland, de AVRO en Het Parool.

 

Over zijn nieuwe werkgever zegt de kersverse directeur: "RTV Noord-Holland en AT5 hebben één zekerheid: ze moeten grote bewegingen maken wil het een toekomst hebben waarin niets meer lijkt vast te staan. Het veranderend nieuwsgedrag, de digitalisering, de jacht op financiering: het mediabedrijf dat in deze dynamiek een spilfunctie naar de doelgroep wil vervullen, moet zich ook dynamisch opstellen. Dat hoop ik met de medewerkers bij RTV Noord-Holland en AT5 neer te kunnen zetten."

>> RadioFreak is nu ook te vinden op LinkedIn.