Home Landelijke radio Part-timers van Radio Rijnmond in opstand

Part-timers van Radio Rijnmond in opstand

Een aantal part-timers bij Radio Rijnmond is in opstand gekomen. De Rotterdamse regionale zender wil voor de nieuwe duopresentatie, die een dagelijkse aanwezigheid van de medewerkers vereist, alleen nog full-timers inzetten. Een aantal huidige part-time presentatoren komt daartegen in het geweer en vraagt het personeelsvakblad PW advies. Ze maken weinig kans, schrijft Henny Scholten van PW.

Volgens Scholtens is het aantal te werken uren is een onderdeel van de arbeidsovereenkomst; dit kan dus niet eenzijdig gewijzigd worden. “Het kan natuurlijk zijn dat het een kwestie van overleven voor het bedrijf is”.

Verder geeft Scholten het advies om naar de ondernemingsraad te stappen. “Omdat de gewenste uitbreiding van de arbeidsovereenkomsten natuurlijk ook leidt tot noodzakelijke wijzigingen in de werktijden, mag je verwachten dat deze raad (en naar mijn stellige overtuiging met succes) het instemmingsrecht zal claimen; je hoeft niet veel fantasie te hebben om je voor te stellen dat de ondernemingsraad deze instemming zal weigeren.”