Home Landelijke radio Eric Dikeb succesvol in Engelse hitlijst

Eric Dikeb succesvol in Engelse hitlijst

3FM-dj Eric Dikeb heeft succes in het buitenland met zijn plaat ‘De Pizzahut’. De plaat is deze week op twee binnengekomen in de Engelse hitlijsten. Het nummer heet wel anders. In Engeland heeft het de titel ‘The fastfoodsong’.

Met zijn notering heeft Dikeb onder meer zangers R-Kelly, Busta Rhymes en Justin Timberlake en zangeressen Mariah Carey, Christian Aguilera en Shania Twain achter zich gelaten. Ook de clip is een groot succes in Groot-Brittannië; The fastfoodsong was de afgelopen week het meest aangevraagde nummer op de Engelse Box.

Het lied wordt in het Engels overigens niet door de Nederlandse zanger gezongen, maar door het Britse gelegenheidskwartet ‘The fastfoodrockers’. De groep bestaat uit twee meisjes, een jongen en een blauwe hond.

Eerder ontving Dikeb voor het nummer al een gouden plaat in België, waar er enkele tienduizenden exemplaren van het lied werden verkocht. In Nederland gingen er van de Pizzahut 10.000 singels over de toonbank. Het nummer wordt binnenkort ook in Duitsland uitgebracht. Daar gaat het The Burger-dance heten.

Eric Dikeb is in Nederland regelmatig te horen in het ochtendprogramma ‘Stenders Vroeg’ op 3FM. Hij kreeg bekendheid door zijn deelname aan het SBS 6-programma ‘Big Diet’.