3FM moet zijn FM-frequentie afstaan aan NPO Radio 5. Daarvoor pleit Rob Wilson, onder meer voormalig Radio 2-presentator en oud-radiodirecteur van RTV Utrecht, in een open brief in De Telegraaf. “Al blijven de steeds wisselende zendermanagers en presentatoren van de popzender anders beweren, 3FM heeft zich in de ether compleet overbodig gemaakt. Vrijwel alles voor jongeren speelt zich nu online af.”

Wilson begon in de jaren ’70 als radioverslaggever bij de NCRV en presenteerde later op Radio 2. Van 2005 tot en met 2013 was hij radiodirecteur bij RTV Utrecht. “Hilversum 3/Radio 3/(NPO)3FM, wie is er niet groot mee geworden?”, vraagt hij zich af. “Maar vraag een 18-jarige anno 2019 naar zijn favoriete radiostation en hij zal je het antwoord schuldig blijven. Als er al een zender genoemd wordt, is dat zeker niet 3FM.”

‘Bedroevend laag’

“Het station bereikte bij de vorige week gepubliceerde meting van het Nationaal Luister Onderzoek opnieuw een bedroevend laag marktaandeel van 2,8%. Mijn verzoek aan de minister: als u toch bezig bent, maak dan van 3FM een onlinezender, desnoods met DAB-frequentie. Het fantastische FM-net waar 3FM nu nog over beschikt kan dan aan NPO Radio 5 worden gegeven.”

Er gingen al vaker geluiden om de FM-frequentie van 3FM aan Radio 5 te geven. Onder meer Jeroen van Inkel, Andries Knevel en Bert Kranenbarg lieten eerder al weten daar voorstander van te zijn.

Rob Wilson is tegenwoordig vooral actief als voice-over. Zo is hij de ‘vaste stem’ van supermarktketen Albert Heijn.

Foto: NPO 3FM