Home Landelijke radio Origineel FM en Radio Hoeksche Waard fuseren

Origineel FM en Radio Hoeksche Waard fuseren

De lokale omroep Origineel FM uit Korendijk fuseert met Radio Hoeksche Waard. Maandag 17 september hebben de voorzitters van beide lokale omroepen in het bijzijn van wethouder Johan van Driel van Korendijk een intentieverklaring ondertekend waarin is vastgelegd dat Origineel FM zal opgaan in Radio Hoeksche Waard.

Sinds vorig jaar oktober hebben de besturen van Origineel FM en Radio Hoeksche Waard gesproken over een verregaande samenwerking van de omroepen. De gesprekken hebben geresulteerd in een fusievoorstel, waarbij Origineel FM opgaat in Radio Hoeksche Waard. Het samengaan van beide omroepen is vooral voor de luisteraar een winst, vinden de besturen van beide omroepen.

Beide radiostations willen de fusie op 1 november rond hebben. De medewerkers van Origineel FM kunnen hun hobby bij Radio Hoeksche Waard blijven uitoefenen. In de aanloop naar de fusie worden bezoekers van de website van Origineel FM worden doorverwezen naar de website van Radio Hoeksche Waard.
De gemeenteraad van Korendijk zal in oktober een advies uitbrengen aan het Commissariaat van de Media over de zendmachtiging voor de komende vijf jaar.