Home Landelijke radio Opium en Knetterende Letteren blijven bestaan, Antenne 2 verdwijnt

Opium en Knetterende Letteren blijven bestaan, Antenne 2 verdwijnt

De in hun voortbestaan bedreigde radioprogramma’s ‘Opium’ en ‘Knetterende Letteren’ blijven bestaan. Door een zendtijdruil onder verschillende omroepen op Radio 1, 2 en 747AM blijven deze cultuurprogramma’s behouden, hierdoor zal het mediaprogramma ‘Antenne 2′ ophouden te bestaan.

Het voortbestaan van beide programma’s was onder druk komen te staan door de komst van de twee nieuwe omroepen MAX en Llink (voorheen Nutopia De Nieuwe Omroep). Beide nieuwe omroepen krijgen op de publieke radiozenders wekelijks negen uur zendtijd beschikbaar. Het plan was aanvankelijk om onder meer het AVRO-programma ‘Opium’ een uur zendtijd op zondag te laten inleveren ten gunste van de twee nieuwe omroepen. Na overleg met de TROS en het ruilen van zendtijd kan ‘Opium’ ook zondag toch uitgezonden blijven worden.

De TROS levert twee uur zendtijd op Radio 1 in (Journalistenforum en het Jongerenforum). Het AVRO-programma ‘Antenne 2’ verdwijnt op Radio 2 en daarvoor in de plaats komt een muziekprogramma van de TROS. Op 747AM kan ‘Knetterende Letteren’ van de NPS zijn uitzending voortzetten na het verschuiven van diverse programma’s van andere omroepen en na het inleveren van vijftien minuten door de EO.

Jan Westerhof, netcoördinator van Radio 1 en 747AM, zegt tevreden te zijn dat op de valreep toch nog een oplossing voor de zendtijdverdeling is gevonden. “Het is te danken aan de medewerking van de collega-omroepen en de zendercoördinator van Radio 2 dat de twee cultuurprogramma’s van AVRO en NPS overeind blijven.”