Home Landelijke radio Ook Q-music op Second Life

Ook Q-music op Second Life

Q-music organiseert vanaf morgen een virtuele party op Second Life die een maand duurt. Om 10:00 uur gaat het feest op het speciaal gebouwde eiland ‘Q-music City’ van start. In januari kondigde ook BNN aan in de virtuele wereld te stappen. Vooral de 3FM-programma’s hebben daarin een belangrijke rol.

De Q-music party op Second Life is voor iedereen toegankelijk. Bezoekers kunnen er één van de dj’s van het radiostation tegen het virtuele lijf lopen. Jeroen van Inkel, Gijs Staverman of Menno Barreveld zullen achter de draaitafels en op de dansvloer te vinden zijn.

Programmadirecteur Wouter van der Goes is blij met de actie. “Dit is een geweldig initiatief en sluit helemaal aan bij onze recente televisiecommercial. Daarin zijn de dj’s te zien als geanimeerde superhelden. We zullen naast deze party in de toekomst ook andere acties brengen in Second Life.”

Overigens is er ook twijfel over Second Life en hoe groot het is. Negentig procent van de internetters die Second Life uitproberen, laten de 3D-wereld binnen de kortste keren ook weer links liggen. Dat bevestigde de technisch directeur van het bedrijf Linden Lab dat Second Life heeft gemaakt aan Emerce, nadat onlangs de vraag om concrete gebruikscijfers steeds luider werd.

Volgens een ruwe schatting zijn er maar ongeveer 5.000 Nederlanders die in Second Life als ‘actief’ te boek mogen staan. Tienduizenden anderen kwamen, keken en keerden zich weer om.

Vorig artikelHelikopter die zendmast Goes aftopte verongelukt
Volgend artikelNieuwe etherfrequentie voor RadioNL in Zwolle