Home Landelijke radio Omrop Fryslân mag verhuizen naar Irnsum

Omrop Fryslân mag verhuizen naar Irnsum

Omrop Fryslân mag alsnog zijn radiosignaal via de zendmast van Irnsum gaan uitzenden. Dat heeft het Agentschap Telecom bepaald. De Friese regionale omroep zendt sinds de nieuwe frequentieverdeling via de mast in het Drentse Smilde uit.

Sinds de verhuizing hebben luisteraars van de regionale omroep in het noorden en westen van Friesland een slechte radio-ontvangst. Een test in mei van dit jaar droeg ertoe bij dat de omroep groen licht kreeg. Daaruit bleek dat Radio 1, die dicht bij de frequentie van de Friese omroep zit, weinig problemen ondervindt van de ‘verhuizing’. Er moet wel een steunzender worden geplaatst.

Directeur P. Gaanderse van de omroep is opgelucht dat de verplaatsing alsnog is gelukt. “We krijgen nog dagelijks klachten binnen van de Friese bevolking over de slechte ontvangst.” Omrop Fryslân trekt de bodemprocedure die tegen het agentschap liep nu weer in. Binnen twee weken zendt Omrop Fryslân weer via de zendmast in Irnsum uit. De kosten van de verhuizing komen voor rekening van het ministerie van Economische Zaken. De frequentie blijft gelijk. [Omrop Fryslân/FMTV]