Home Landelijke radio FunX niet bang voor juridisch onderzoek VCR

FunX niet bang voor juridisch onderzoek VCR

Randstadzender FunX is niet bang dat het juridisch onderzoek door de Vereniging Commerciële Radio iets gaat opleveren. De VCR wil gaan onderzoeken of de subsidies die zijn afgegeven door de gemeente Den Haag wel goed zijn gebruikt door FunX. Het jongerenstation zou de subsidies hebben gebruik voor FunX Plus, een internetstream om zo meer luisteraars te bereiken.

FunX-directeur Willem Stegeman zegt hierover: “We zijn volledig legaal bezig. FunX Plus gaat door, maak je daar geen zorgen over.” Stegeman gaat verder: “We hebben het over fantastische radiobedrijven die miljoenen luisteraars bereiken. Terwijl wij met onze stream 6000 luisteraars hebben. Waar hebben we het dan over? De VCR maakt ons heel belangrijk zo. Sorry dat we succesvol zijn, sorry dat we ambitieus zijn en sorry dat we innovatief zijn.”

Stegeman geeft aan dat de internetstream puur als extra service moet worden gezien, en dat dit niet is betaald door middel van subsidies. “Op jaarbasis kost het misschien 10.000 euro op een begroting van twee miljoen. FunX Plus financieren we uit een intern potje PR en Publiciteit”, aldus Stegeman.

Het Commissariaat voor de Media heeft FunX aangeraden gewoon te blijven uitzenden, en zich niets aan te trekken van de VCR. Volgens Stegeman heeft de VCR niets tegen FunX, maar hij denkt dat de commerciële radio op dit moment alle innovaties van de publieke omroep aan het aanvallen is. “Ze hebben eerst Colorful getorpedeerd en proberen het nu met FunX. Straks zal het digitale tv-kanaal van 3VOOR12 volgen”, aldus Stegeman. [3voor12]