Home Landelijke radio Omroep P&M wil meer zendvermogen

Omroep P&M wil meer zendvermogen

Omroep P&M, de lokale omroep van de Noord-Limburgse gemeenten Helden, Kessel, Maasbree en Meijel, baalt ervan dat ze niet met een hoger vermogen worden uitzenden. De omroep klaagt erover dat het last heeft van een slechte ontvangst in de ether. "Hoewel wij al vele jaren corresponderen met het Agentschap Telecom krijgen we, ondanks het feit dat we in een hoog comfort-gebied (92.5 MHz, red) uitzenden, nog steeds te weinig vermogen om de luisteraars in het ons toegekende gebied te kunnen voorzien van fatsoenlijke radio-uitzendingen", zegt hoofd techniek Peter Kranen
Tot augustus 2005 zond de omroep uit via een 65-meter hoge antennemast in het centrum van Panningen. Vanwege de hoogte van de mast werd het uitzendvermogen vrij beperkt. In augustus 2005 ging de omroep naar een nieuwe locatie en plaatste zelf een antennemast, ditmaal een mast van 35 meter hoogte. 

Hier werd een nieuwe zender geïnstalleerd en werd meer vermogen toegekend door het Agentschap Telecom, maar nog steeds niet voldoende. "Ik ben nog niet zo lang voorzitter, maar wordt regelmatig geconfronteerd met mensen die me vragen of we iets aan de slechte ontvangst in de buitengebieden kunnen doen", zegt voorzitter Martin van den Berg.  "We zijn al vele jaren bezig om bij het Agentschap Telecom een fatsoenlijke dekking via de ether te krijgen, maar helaas lukt dat niet."  Peter Kranen voegt toe: "Het Agentschap geeft aan dat ze weinig voor ons kunnen doen vanwege het feit dat bij een toekenning van een hoger vermogen voor ons, wij andere zenders zouden gaan storen. Een oplossing in welke zin dan ook wordt niet geboden."
Met het oog op de gemeentelijke herindeling, waarbij de gemeenten Helden, Kessel, Maasbree en Meijel samen één gemeente gaan worden met ruim 40.000 inwoners hoopt het bestuur van de lokale omroep dat wellicht ook het Agentschap Telecom met een passende oplossing komt die zowel de omroep als haar luisteraars tevreden kan stellen.