Home Landelijke radio Omroep Max trots op nieuwe ochtendprogramma op Radio 5

Omroep Max trots op nieuwe ochtendprogramma op Radio 5

Met het nieuwe ochtendprogramma ‘Wekker Wakker’ trapt Omroep Max morgen af op het nieuwe Radio 5. Martine van Os en Henk Mouwe presenteren dit dagelijkse programma waarin zij
vooral aandacht besteden aan de menselijke kant van het grote en het kleine nieuws. Zo geven luisteraars hun reactie op televisieprogramma s, is er een overzicht van de landelijke- en regionale dagbladen en natuurlijk aandacht voor het weer met
weerman Jules Geirnaert.

Ook is er cabaret uit de jaren 60 en 70, feliciteren kleinkinderen hun opa of oma met hun verjaardag en geven we personen die gisteren en vandaag in het nieuws zijn een Wake-up call.

Om half negen is er contact met een regionaal dagblad die haar regionale nieuws door een van haar medewerkers laat vertellen. Op maandag is dat Het Nieuwsblad van het Noorden, op dinsdag De Stentor, woensdag De Provinciale Zeeuwse Courant, donderdag Het Brabants Dagblad en op vrijdag Het Noordhollands Dagblad.

Martine van Os studeerde af aan de Academie voor Expressie en werkte mee aan verschillende radio- en televisieprogramma s zoals ‘De Familie Oudenrijn’ , ‘Lieve Martine’ en ‘Binnenlandse Zaken’ met Ivo Niehe. Voor MAX presenteerde zij het afgelopen seizoen het televisieprogramma -Appeltje voor de dorst-.

Henk Mouwe werkte als radio- en televisiepresentator bij de NCRV en werd in 1996 muzieksamensteller en presentator bij R&TV Gelderland.