De NOS blijft in ieder geval nog tot en met 2032 de Olympische Spelen uitzenden. De organisatie van Europese publieke omroepen heeft de rechten verworven voor de Winterspelen van 2026 en 2030 en de Zomerspelen van 2028 en 2032. De NOS had al een sublicentie voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

De uitzendrechten voor de NOS zijn onderdeel van de overeenkomst die het IOC (Internationaal Olympisch Comité) heeft gesloten met de EBU (European Broadcasting Union) en Warner Bros. Discovery (Eurosport). Daardoor heeft de NOS vanaf 2026 het recht om meer dan 200 uur van de Olympische Spelen en meer dan 100 uur van de Olympische Winterspelen uit te zenden. Live op alle mogelijke platforms van de NPO en de NOS: televisie, radio, online en social media.

Gerard Timmer, algemeen directeur van de NOS: “Deze langetermijnovereenkomst tussen het IOC en de EBU is ontzettend goed nieuws voor het Nederlands publiek. In de huidige tijd, met steeds meer online aanbod én grote concurrentie voor sportrechten, is het namelijk geen vanzelfsprekendheid dat sport voor iedereen toegankelijk én vindbaar blijft. Bij de Europese publieke omroepen en dus ook bij de NPO, via de NOS.”

Olympische Spelen

De volgende Olympische Spelen worden gehouden in de zomer van 2024 in Parijs. In 2026 organiseren Milaan en Cortina d’Ampezzo (Italië) de Winterspelen. In 2028 is het de beurt aan Los Angeles (VS) om de Zomerspelen te organiseren, terwijl de stad voor de Winterspelen van 2030 nog moet worden verkozen. In 2032 zijn de 35e Olympische Spelen in het Australische Brisbane/Queensland.