Home Landelijke radio OLON: lokale omroepen moeten meer samenwerken

OLON: lokale omroepen moeten meer samenwerken


Lokale omroepen moeten meer samenwerken. Dat heeft directeur Hans Disch van de Organisatie van Lokale Omroepen (OLON) gezegd tegen Omroep Brabant. "De leefomgeving van een burger stopt niet bij de gemeentegrens. Lokale omroepen moeten vooral hun eigen identiteit behouden, maar moeten samenwerken waar dat kan. Een lokale omroep kan bijvoorbeeld nooit alleen een iPhone-app ontwikkelen, dat is veel te duur. Door samen te werken kan dat wel."

Communicatiewetenschapper Dr. Carlo Hagemann van de Radboud Universiteit Nijmegen vindt dat een goed plan: "Al moet je opletten dat de lokale omroep van Woensdrecht geen 'onderdeel' wordt van die van Bergen op Zoom. De eigen identiteit moet behouden blijven, want dat is de kracht van een lokale omroep."

Hagemann: "De afgelopen tien jaar is de mediaconsument veranderd, die is nu zelf actief op zoek naar informatie. Lokale omroepen kunnen hier op inspelen door bijvoorbeeld duidelijk aanwezig te zijn op internet. Een online platform moet volgens Hagemann goed bijgehouden worden. "Een website maken kan iedereen, maar bijhouden is wat anders. Ze moeten de reuring in een dorp of stad blijven volgen. De burger moet denken: 'Voor nieuws uit mijn woonplaats ga ik naar de website van de lokale omroep.'"

Over drie jaar hoopt Dirsch dat de lokale omroepen zich door samenwerking met elkaar en anderen goed op de kaart hebben gezet.

Vorig artikelLokale Omroep Goirle in de problemen
Volgend artikelWNL en PowNed vallen buiten de boot bij fusieplan