Home Landelijke radio Nu al financiële problemen voor nieuwe lokale omroep in Amersfoort

Nu al financiële problemen voor nieuwe lokale omroep in Amersfoort


Er dreigt een financieel debacle voor de nieuwe lokale omroep van Amersfoort, Omroep EVA. Volgens RTV Utrecht zit de omroep met een gat in de begroting van een ton. Er is voor anderhalve ton aan reclameinkomsten begroot, maar tot nu toe is er nog maar 1000 euro binnen gekomen.

"De advertentie-inkomsten vallen ietsjes tegen", zegt secretaris Aijolt Brongers van de omroep. "Voor de zomer moet er wel duidelijkheid zijn." In juni is het geld op als er niks veranderd.

Twee bestuursleden van de omroep kosten maandelijks 12.000 euro aan salaris. Aan subsidie komt er 135.000 euro binnen, maar de salarispost alleen al kost 144.000 euro, heeft RTV Utrecht berekend. "Dat klopt", zegt Brongers in een reactie. Voor minder geld zou hij het niet doen. "Dan kan ik in de markt meer verdienen."

De VVD in Amersfoort is geschrokken van de bedragen en waarschuwt vast dat de omroep niet bij de gemeente hoeft aan te kloppen. Omroep EVA kreeg afgelopen jaar de zendmachtiging voor Amersfoort. Daarvoor was Omroep Amersfoort al failliet gegaan.