Home Landelijke radio Radio 2 woensdag in het teken van Giro555

Radio 2 woensdag in het teken van Giro555

Beeld en geluid

NPO Radio 2 zendt komende woensdag de hele dag uit vanuit het actiecentrum voor Giro555. In het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum is het centrum neergezet. Samen met andere publieke en commerciële zenders besteden ze uitgebreid aandacht aan de nationale actiedag van Giro555. De actie vraagt aandacht voor de slachtoffers van de hongersnood in Jemen, Noordoost-Nigeria, Somalië en Zuid-Soedan.

De actiedag start om 05:55 uur op Radio 2 met Gerard Ekdom. Aansluitend presenteren de radio-dj’s Bart Arens, Gijs Staverman, Corné Klijn, Ruud de Wild, Bert Haandrikman, Stefan Stasse en Jan-Willem Roodbeen live vanuit Beeld en Geluid. Op 101TV is de actie live te volgen.

In het actiecentrum in Beeld en Geluid komen de hele dag artiesten en BN’ers langs. Zij zullen optreden of nemen plaats in het belpanel. Het publiek wordt opgeroepen om deze dag massaal te doneren voor de slachtoffers van de hongersnood.

Jurre Bosman, directeur NPO Radio: “De enorme ramp die momenteel gaande is in Afrika en in Jemen verdient alle aandacht. Daarom vragen wij met Radio 2 aanstaande woensdag aan iedereen om de actie te steunen. Ook de andere NPO-radiozenders en televisienetten doen hier woensdag verslag van. We hopen dat we hiermee ons publiek kunnen informeren over de omvang en de ernst van de ramp en dat er zoveel mogelijk geld binnenkomt.”

Presentator Art Rooijakkers doet de hele dag live verslag vanuit Beeld en Geluid, met schakelingen naar verschillende radio-en TV-programma’s.