Home Landelijke radio NPO 3FM Jurre Bosman: “Zware tijd voor het team van 3FM”

Jurre Bosman: “Zware tijd voor het team van 3FM”

De tegenvallende luistercijfers van NPO 3FM zorgen voor het team van de radiozender voor zware tijden. Dat zegt Jurre Bosman, directeur radio bij de NPO, vandaag in het AD. “Maar tegelijkertijd maakt het ook een enorme drive en ambitie los bij de makers: we gaan bewijzen dat 3FM weer het belangrijkste podium (radio en online) is voor nieuwe en bredere muziek – waaronder urban en dance – en nieuw talent. Waar met liefde voor muziek radio wordt gemaakt.”

Volgens Bosman is het verlies in luistercijfers ingecalculeerd. “We hebben er eind vorig jaar bewust voor gekozen een compleet nieuw NPO 3FM neer te zetten: met een nieuwe sound, een grotendeels vernieuwde programmering en gericht op een jonge doelgroep. Daar hoort bij dat een deel van de luisteraars zich even niet meer thuis voelt bij de zender. Dat zie je nu terug in de cijfers, die zijn niet goed.”

Over de topsalarissen binnen de publieke omroep – Gerard Ekdom en Giel Beelen verdienen beide meer dan het ministersalaris – zegt Bosman: “Daar kijken we anders naar dan een paar jaar geleden. Wat ze verdienen, zeggen we niet. Dat is iets tussen de omroep en de presentator. Maar we hebben besloten om mensen die op de norm zitten (zo’n 180.000 euro per jaar, red.) niet meer in te huren. Dat is niet meer van deze tijd. Reken maar dat dit onderwerp van gesprek blijft.”

>> Het hele interview met Jurre Bosman in het AD is hier te lezen

Foto: Jasper Zwartjes | NPO Radio 2