De publieke omroep is gestart met de experimentele zender NPO BLEND. Het station is te beluisteren via DAB+ en de NPO Luister-app en richt zich op de generaties die met NPO FunX zijn opgegroeid en nu een volwassen geluid willen horen. Het is een pilot die minimaal één jaar te horen blijft.

Chanelva Rier, zendermanager NPO FunX en Menno de Boer, zendermanager NPO 3FM, zijn samen verantwoordelijk voor de nieuwe zender. “Met de pilotzender NPO BLEND bieden we de luisteraars tussen de 35 en 54 jaar een gevarieerde mix van R&B, afro, new soul, hiphop en veel classics uit de nineties en zeroes. Vooral in het begin zal de nieuwe zender in het teken staan van een breed scala aan muzikale stijlen. Luisteraars kunnen er straks ook terecht voor nieuws, cultuur en verhalen die de doelgroep aanspreken.”

“We voelen ons uitgedaagd om het aanbod te verbreden”, voegt Jurre Bosman, directeur audio bij de NPO, toe. “Ik ben trots op de lancering van NPO BLEND, waarmee we samen met de omroepen hopelijk nieuwe luisteraars aan ons binden.”