Home Landelijke radio NOVEC: Broadcast Partners geeft niet op alle vragen antwoord

NOVEC: Broadcast Partners geeft niet op alle vragen antwoord


Broadcast Partners geeft niet op alle vragen antwoord. Dat is volgens zendmast-eigenaar NOVEC de reden dat de oorzaak van de brand in de zendmast van IJsselstein (Lopik) nog niet bekend is, meldt RTV Drenthe.

Het onderzoeksrapport is nog altijd niet openbaar, maar wel al aan de gemeente IJsselstein gegeven. Die wil het eerst bestuderen voordat er iets naar buiten komt.

Toch zijn er nog altijd vraagtekens rond de oorzaak van de brand in IJsselstein op 15 juli, zegt NOVEC. De verzekeraar van Broadcast Partners zorgt er volgens NOVEC voor dat de zenderoperator niet overal antwoord op geeft. Ook verzekeraars zijn nog met een onderzoek bezig, naar de branden in IJsselstein en Hoogersmilde.

Werkzaamheden
Komende nacht zijn er werkzaamheden in de zendmast in IJsselstein, meldt zendermanager Wilbert Mutsaers van 3FM. Tussen 01:00 en 03:00 uur zal het zendvermogen daarom verlaagd worden. Mogelijk kan het vermogen daarna weer naar 100 procent. Nu is het vermogen van veel zenders in IJsselstein nog maar 50 procent.

Broadcast Partners en NOVEC waren vanavond niet bereikbaar om te bevestigen dat het zendvermogen al komende nacht naar 100 procent zal gaan.

Vorig artikelRadio 1 stopt met uitzenden op 648 AM
Volgend artikelDaniël Dekker krijgt Buma NL Media Award