Home Landelijke radio NOS viert 10.000e uitzending van Langs de Lijn

NOS viert 10.000e uitzending van Langs de Lijn


De NOS viert komende zondag de 10.000e uitzending van Langs de Lijn. Het sportprogramma viert die mijlpaal met een extra lange uitzending tussen 12:00 en 19:00 uur vanuit het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. In de speciale jubileumeditie blijft het programma vooral zichzelf, dus met veel live-flitsen van de sport van die middag, maar is er ook plaats voor historie en nostalgie. De uitzending is ook via de webcam van Radio 1 te volgen.

De presentatie van het radio-sportprogramma is in handen van Tom van 't Hek en Toine van Peperstraten, sinds 2009 het vaste presentatieduo van de zondagmiddag uitzending. De eerste Langs de Lijn was op zondag 1 januari 1967.

Onder anderen oud-presentator Koos Postema en legendarische 'stemmen' als Heinze Bakker, Leo Driessen, Hans Eysvogel, Bep van Houdt, Jos van Kuijeren en Bert Nederlof zijn voor deze speciale gelegenheid te gast. Deze 'oude rotten' zijn erbij in de eenmalige Langs de Lijn-studio in Beeld en Geluid en nemen de luisteraars mee terug in de geschiedenis van het programma. Verder zijn fragmenten te horen van legendarische 'Langs de Lijners' als Jacques Chapel, Theo Koomen, Willem Ruis en Frits 'Nulll-Nulll' van Turenhout. De tune wordt voor de gelegenheid a capella ten gehore gebracht door de groep 'Voicemail'.

De zondagmiddageditie van Langs de Lijn is met een bereik van gemiddeld ruim een half miljoen luisteraars het populairst. Vorig jaar (2011) noteerde NOS Langs de Lijn zelfs het beste jaar sinds 2003. Absolute uitschieter in de historie van het programma is zondag 3 mei 2007, toen drie miljoen mensen naar het slot van de voetbalcompetitie luisterden.

Vorig artikelHoofdredacteur Henk Lemckert nieuwe directeur Omroep Brabant
Volgend artikelNiels Hoogland aan de slag bij Sky Radio Group