Home Landelijke radio NOS vernieuwt het weerbericht op radio en tv

NOS vernieuwt het weerbericht op radio en tv


De NOS gaat de weerberichten op Radio 1, de Wereldomroep, in het NOS Journaal op tv en op NOS Teletekst aanpassen. Het contract met leverancier Infoplaza, het oude Weathernews, is afgelopen. De NOS heeft nu gekozen voor Weeronline als aanbieder.

Vooral op televisie zal de wijziging te zien zijn. Er worden binnenkort 3D-graphics ingezet bij het weer. Op de radio zal de vorm hetzelfde blijven.

Het team van Infoplaza werkte in de jaren 90 voor het KNMI aan de NOS weerberichten. In 1998 werden de taken overgeheveld aan Weerbureau HWS en later Weathernews. Het team bestond toen steeds uit vijf personen. Het afgelopen jaar werd het weer aan de NOS geleverd door Infoplaza. In het team zit onder andere Marco Verhoef, die wel als TV-weerman voor de NOS blijft werken.

“Het schrijf- en radiowerk heeft in vijftien jaar tijd de volgende leuke cijfers opgeleverd”, meldt Infoplaza. “Op teletekst pagina 703 zijn grofweg dertien miljoen letters en cijfers getikt. Op Radio 1 is 275 uur aan weerpresentaties geleverd. Via de Wereldomroep is het totaal aan weerpresentaties zelfs 1530 uur over de afgelopen vijftien jaar. Dat zijn 63 volledige dagen, oftewel ruim 2 maanden.”