Home Landelijke radio NOS verlengt contract voor uitzenden Tour de France

NOS verlengt contract voor uitzenden Tour de France

Aan de vooravond van de Tour de France 2008 heeft de NOS een nieuw contract gesloten met de Amaury Sport Organisation (ASO), de organisator van de wielerronde. Voor de duur van drie jaar (2009-2011) beschikt de NOS over de rechten voor uitgebreide berichtgeving op radio, televisie, internet en mobiel. Dit geldt overigens ook voor klassiekers als onder meer Parijs-Roubaix en Luik-Bastenaken-Luik. 

“De Tour de France is het belangrijkste en grootste wielerevenement ter wereld", zegt
NOS-mediadirecteur Jan de Jong. "Ondanks diverse dopingperikelen is de Tour overeind gebleven en omarmen de kijkers en luisteraars  het evenement nog massaal. In jaren zonder EK en WK voetbal en Olympische spelen is de Tour het sportieve hoogtepunt van de zomer. De Tour is dan ook veel meer dan alleen zomaar een wielerkoers.  De NOS hoort bij de Tour, zoals de Tour hoort bij de zomer. We hebben alle denkbare rechten verworven. die gaan we ook volop benutten. We willen ook op dat vlak koploper blijven.”

Al jaren zendt de NOS ‘Radio Tour de France’ uit op Radio 1 gedurende de duur van de wiellerronde. Het programma is doorspekt van nostalgie en kan rekenen op veel waardering van luisteraars.

De Tour is dit jaar van zaterdag 5 tot en met zondag 27 juli.