Home Landelijke radio NOS gooit al zijn Radio 1-programma’s om

NOS gooit al zijn Radio 1-programma’s om

De NOS verandert volgend jaar drie van zijn vier dagelijkse programma’s op NPO Radio 1 en gaat daarbij ook de samenwerking aan met twee andere omroepen: de NTR en de EO. ‘Met Het Oog Op Morgen’ is het enige dagelijkse programma dat niet wijzigt.

De dag begint vanaf volgend jaar met een compleet vernieuwd ‘NOS Radio 1 Journaal’ van 6:00 tot 9:30 uur. Jurgen van den Berg presenteert het samen met een vast team dat bestaat uit nieuwslezer en co-host Amber Brantsen, sportcommentator Gio Lippens, weerman Marco Verhoef, politiek verslaggever Joost Vullings en economisch duider Merel Stikkelorum.

In het verleden werden deze rollen vervuld door wisselende stemmen; de NOS kiest nu dus voor een vast team. Op zaterdagochtend presenteert Winfried Baijens de uitzendingen en daarnaast is hij de vaste vervanger van Van den Berg.

’s Middags presenteert Lara Rense van 16:00 tot 18:30 uur het nieuwe programma ‘Nieuws en Co’ dat de NOS met de NTR gaat maken. Naast nieuws krijgen wetenschap, cultuur en diversiteit speciale aandacht in het programma. De redactie van Nieuwsuur gaat reportages verzorgen in het programma enpresentatoren Mustafa Marghadi en Petra Possel gaan (afwisselend) het land in op zoek naar bijzondere verhalen.

In de avond maken de NOS en de EO voortaan samen ‘Langs de Lijn En Omstreken’, dat op werkdagen van 20:30 tot 23:00 uur zal worden uitgezonden. Het programma wordt een mix van nieuws en sport met veel gasten. Vaste onderdelen zijn een sportforum op maandag en een nieuwsforum op vrijdag.

Het programma heeft geen vaste presentaroren, maar er zal altijd een presentator van de EO, samen met een (sport)presentator van de NOS te horen zijn. Renze Klamer en Robbert Meeder zullen het meest te horen zijn. Margje Fikse, Tijs van den Brink, Jeroen Stomphorst en Herman van der Zandt wisselen met hen af.