Home Landelijke radio NOS en Talpa starten juridische procedure om rechten oranje

NOS en Talpa starten juridische procedure om rechten oranje

De NOS en Talpa Radio gaan gezamelijk een juridische procedure starten om te kijken of ‘exclusieve radiorechten’ een rechtsgeldige status hebben. Talpa heeft onlangs de televisie en radiorechten gekregen van zes kwalificatiewedstrijden van het Nederlands Elftal.

Normaal gesproken doet de NOS altijd live verslag van alle wedstrijden in het radioprogramma ‘Langs de Lijn’. Talpa zegt echter dat men de exclusieve radiorechten heeft gekregen, wat zou betekenen dat de NOS de wedstrijd niet live kan uitzenden via de radio. De NOS twijfelt of er zoiets als exclusiviteit zou bestaan voor het verslaggeven van wedstrijden via de radio.

Tot aan de uitspraak van de rechter heeft Talpa voor het duel Macedonie-Nederland toestemming gegeven aan de NOS om vanuit het stadion ‘nieuwsflitsen’ te verzorgen. Het volledige wedstrijdverslag zal aanstaande zaterdag tussen 19:00 en 23:00 uur te horen zijn op Radio 10 Gold. Het commentaar zal verzorgd worden door Jos Kuyer, Bert Nederlof en Vincent Schildkamp. [adformatie]