Home Landelijke radio Noordzee FM laat prijswinnaars in de kou staan

Noordzee FM laat prijswinnaars in de kou staan

Noordzee FM heeft twee meisjes die een prijs hadden gewonnen in de kou laten staan. De meisjos hadden een figurantenrol gewonnen in de film ‘Ocean’s Twelve’ die in Nederland zal worden opgenomen. Zowel Noordzee FM, productiemaatschappij Warner als Hollands Glorie Casting beweren dat het niet hun schuld is.

Woordvoerder Stefan van den Berg van de radiozender betreurt wat er is gebeurd. “Het was allemaal besproken met Warner, maar die zijn op het laatste moment in gebreke gebleven. Maar we hebben de twee meisjes een vergelijkbare figurantenrol aangeboden en zodra die beschikbaar is, laten we het weten.” Imme Dros van Hollands Glorie Casting, die tijdens de gehele Nederlandse shoot van ‘Ocean’s Twelve’ voor de figuratie zorgde, zegt “nooit medewerking aan deze prijs te hebben verleend.”

Erwin Godschalk van productiemaatschappij Warner was de uitvoerend producent van het Nederlandse gedeelte van de Hollywood-film. Hij zegt “nooit iets van figurantenrollen die weg werden gegeven in een prijsvraag, te hebben afgeweten. En het maakt mij eigenlijk persoonlijk ook niet zoveel uit”, aldus Godschalk.

Winnares Sanny Verhoeven is teleurgesteld. “Ik werd dinsdag door Noordzee gebeld dat de figurantenrol door omstandigheden niet meer doorging. Eigenlijk zou ik in eerste instantie met mijn zusje gaan, maar dat kon niet meer van Noordzee.” De 18-jarige Sanny is er niet kapot van, maar ze baalt wel. “Ik wil graag actrice worden en een figurantenrol in zo’n grote Hollywood-productie komt niet elke dag langs. Het door Noordzee geboden alternatief, een andere figurantenrol in een Hollywood-film, gebeurt misschien over tien jaar ofzo.”

Verhoeven mag echter niet klagen, want vanaf volgende week is zij te zien in een gastrol in de soap ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’. Sanny: “Ik mag nog niet zeggen om welke rol het gaat, maar ik ben er erg blij mee. Volgend jaar ga ik auditie doen bij alle toneelscholen en hoop ik dat ik word aangenomen.” (Novum)