Home Landelijke radio Nominaties NL-Awards bekend

Nominaties NL-Awards bekend

De Stichting Regionale Omroep Overleg en Samenwerking (ROOS) heeft de nominaties voor de NL-Awards bekend gemaakt. De winnaars worden 11 februari bekend gemaakt. De NL-Awards zijn de jaarlijkse onderscheiding voor de beste producties van de regionale omroepen.

In de categorie ‘Nieuws’ zijn drie omroepen genomineerd voor radio. Omroep Gelderland met een item uit het programma ‘Goedemiddag Gelderland’. Een zoektocht naar de oorzaak van de problemen met de regiotaxi, gemaakt door Hermina de Vries.

Omroep zeeland is genomineerd met ‘Zeeland Nu’, gemaakt door Wilbert Moerdijk, Jan Parent, Ferdinand Koppejan en Véronique Roeg. Onmiddellijk na het advies van de Commissie Nijpels om de Hedwige polder te ‘ontpolderen’, besteedt Omroep Zeeland een uurlange uitzending aan informatie en reacties van betrokkenen.

RTV Utrecht heeft een nominatie met het programma ‘Utrecht is Wakker’ van Iris Barzilay, Eva Munnik en Guus Doorn. Onderzoeksjournalistiek item waarin RTV Utrecht concludeert dat de gemeente Nieuwegein zonder resultaat heel veel geld heeft gestoken in de integratie van de Roma in de Nieuwegeinse samenleving.

In de categorie ‘Achtergrond’ zijn ook drie omroepen genomineerd voor radio. Omrop Fryslân is genomineerd met een documentaire uit ‘Buro de Vries’, gemaakt door Arjanne Nijp, Steven Scholte. Het gaat over het gezin van dominee Ketelaar. In de jaren zestig begon hij zijn ‘Blauwe Revolutie’, een strijd tegen onrecht, honger en geweld waaraan hij uiteindelijk zelf ten onder ging.

RTV Rijnmond is genomineerd met een serie korte radiodocumentaires van Aries van Meeteren
waarin historische personen en gebeurtenissen uit de regio in steeds wisselende vorm aan bod komen.

Ook L1 uit Limburg is genomineerd. Rogeria Burgers maakte een item over de psychiatrische gezondheidszorg in Venray waarbij gezinsverpleging in de hele geschiedenis een rol gespeeld heeft.