Home Landelijke radio Nominaties Gouden RadioRing 2009 bekend

Nominaties Gouden RadioRing 2009 bekend

Ekstra Weekend (AVRO/NPS 3FM), GIEL (VARA 3FM) en Morgenstond (RadioNL) zijn genomineerd voor een Gouden RadioRing. Het programma van Giel Beelen is hiermee voor de vierde keer op rij genomineerd als beste radioprogramma van het jaar. Voor de overige twee programma’s is het de eerste keer dat ze zijn genomineerd voor de radiopublieksprijs. De Gouden RadioRing wordt dit jaar voor de vierde keer uitgereikt. De afgelopen weken kon er gestemd worden voor de nominaties. Ruim 450.000 stemmen zijn uitgebracht tijdens de verkiezing voor de Gouden Televizier-Ring, de AVRO Gouden RadioRing en de overige tv- en radioprijzen.

Giel Beelen is ook genomineerd voor de Zilveren RadioSter Man, de prijs voor de beste radiopresentator van het jaar. Hij gaat de strijd aan met Gerard Ekdom (AVRO 3FM) en Edwin Evers (Radio 538).

Froukje de Both (Radio 538), Claudia de Breij (VARA 3 FM) en Sophie Hilbrand (BNN Radio 1) zijn bij de vrouwen genomineerd voor de Zilveren RadioSter.

Voor het Gouden Radio-Oortje, de prijs voor het beste radio-evenement van het jaar, zijn genomineerd: 3FM Serious Request – Het Glazen Huis (3FM), De Top 2000 (Radio2) en Radio 538 Koninginnedagfeest Museumplein Amsterdam (Radio 538). Het eerste evenement heeft deze prijs al twee keer gewonnen en ook de Top 2000 is reeds in het bezit van het Gouden Radio-Oortje.

De winnaars van de radioprijzen worden bekendgemaakt op vrijdag 23 oktober in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De uitreiking wordt rechtstreeks uitgezonden in het Radio 2-programma Schiffers.fm.