Home Landelijke radio Nog geen duidelijkheid over nieuwe AM-zenders Arrow

Nog geen duidelijkheid over nieuwe AM-zenders Arrow

Het is nog onduidelijk wat Arrow precies met de twee middengolffrequenties gaat doen die het verworven heeft. Gisteravond werd duidelijk dat Crosspoints BV, eigenaar van Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM, twee van de vijf AM-frequenties die nog beschikbaar waren toegewezen heeft gekregen. "Intern hebben we wel een idee wat we ermee gaan doen, maar daar kan ik nu nog niks over zeggen", laat een woordvoerder van Arrow aan RadioFreak.nl weten.

Onlangs verkocht Arrow de 675 AM nog aan Radio Maria. Daarmee is het opmerkelijk dat er opnieuw op middengolffrequenties geboden is. "Crosspoints BV heeft op deze twee kavels ingezet en ze gekregen", zegt een woordvoerder van het Agentschap Telecom.  "Hun bod voldeed aan de voorwaarden." Wat voor bod gedaan is wil de woordvoerder niet kwijt. 

Voorlopig ziet het Agentschap er geen probleem in dat Arrow juist net een middengolffrequentie afgestoten heeft. "Eén van onze taken is toezien op handhaving van de regels en voorwaarden voor het gebruik van de frequenties. Als er klachten komen, zullen we die zeker onderzoeken."